Hemelbestormers

In de zomer van 2021 is er nog de unieke gelegenheid om het zeer fraai beschilderde plafond van de Grote Kerk van dichtbij te bekijken.

Uniek Tongewelf

Als je een bezoek brengt aan de Grote Kerk Naarden zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Deze zomer doet zich de unieke kans zvoor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen.

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek

Via de steiger kunnen tien mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt je rond. Ook gaat er een begeleider mee van de Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Reserveringen via www.grotekerknaarden.nl